4/9/08

Κυκλοφόρησε το περιοδικό του Συλλόγου Οικογενειών και Εθελοντών για την Ψυχική Υγεία του Νομού Σάμου.
Αποτέλεσμα της συνεργασίας των μελών του ΣΟΕΨΥ Νομού Σάμου είναι το περιοδικό «Εναρμόνιση». Ο τίτλος του περιοδικού παραπέμπει κυρίως στην ανάγκη για αποδοχή, συνύπαρξη και συντονισμό των ανθρώπων αλλά και στην ομώνυμη ομάδα εξέλιξης της προσωπικότητας του ΚΨΥ Σάμου που αποτελεί τον πυρήνα του Συλλόγου.
Στόχος του περιοδικού είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα Ψυχικής Υγείας και Ασθένειας.
Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους κοσμείται από ένα συμβολικό έργο του ζωγράφου κου Παντελή Καρατάρη που με ευγένεια το παραχώρησε στο Σύλλογο.
Εκτός αυτού στο περιοδικό περιέχονται μηνύματα και αφίσες για την καταπολέμηση του Στίγματος της Ψυχικής Ασθένειας. Μια εξ αυτών σχεδίασε ο γραφίστας κος Βαγγέλης Μαρμαράς μέλος του ΣΟΕΨΥ νομού Σάμου.
Ξεφυλλίζοντας την «Εναρμόνιση» ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει άρθρα που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο με συγγραφείς τους κκ Εμμανουηλίδου Έφη, Ντορέτα Σπανού, Γιώργο Κωνσταντάρα, και Νίκο Καλδιριμιτζιάν, όπως επίσης να δει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.
Επίσης περιλαμβάνεται ένα δελτίο τύπου των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης που μας ενημερώνει για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που βιώνουν οι εργαζόμενοι σ αυτά.
Στο οπισθόφυλλο μια φωτογραφία με ιδιαίτερη αισθητική και συναίσθημα, του κου Χρήστου Πλουμή, συνοδεύει ένα ποίημα αυτόαποκάλυψης και ελπίδας της κας Φωτίας Ταλαιπώρου. Σημειώνουμε ότι η κα Φωτία Ταλαιπώρου παραχωρεί συνέντευξη στο περιοδικό παρουσιάζοντας τη δίκη της προσπάθεια για την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας του τόπου μας.
Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: