24/10/16

Η Σάμος ενάντια στο Στίγμα στο youtube



Στο κανάλι του youtube "Η Σάμος ενάντια στο Στίγμα" μπορείτε να ακούσετε τραγούδια μελών και φίλων του ΣΟΕΨΥ.


Το πρώτο τραγούδι είναι ο "Συνειρμός" σε στίχους του Γιώργου Φαλελάκη. Στο κομμάτιι ακούγεται και το ρεφρέν από το γνωστό τραγούδι των Magic de Spelll "Εμένα οι φίλοι μου είναι..."


Το δεύτερο τραγούδι έχει τίτλο "Διάλογος ποιημάτων"... Το τραγούδι ξεκινά με το ποίημα του Γιώργου Φαλελάκη "θα θελα να' μουν". Ο Γιάννης και ο Χρήστος, φίλοι του ΣΟΕΨΥ που συμμετείχαν στην ηχογράφηση, πρόσθεσαν δικούς τους στίχους μετά την ανάγνωση του ποιήματος συνεχίζοντας το τραγούδι με δικά τους "θα θελα να' μουν"! Το κομμάτι ολοκληρώνεται με τους στίχους του Γ.Μ. "δε φταίει ο χρόνος που με καίει, αλλά εγώ που μετρώ την κάθε του στιγμή".



Ακολουθεί ο "Περίγυρος ενός ανθρώπου" όπου ο Μάριος απαγγέλλει στίχους του Γιώργου Φαλελάκη. Στη συνέχεια η αυτοσχέδια μελωδία μιας στιγμής συνοδεύει τους δικούς του στίχους.


Τέλος υπάρχει το γνωστό τραγούδι "το ξέρω θα' ρθεις". Η επιλογή του τραγουδιού που έγραψε ο Μάικ Ροζάκης δεν είναι τυχαία. Στους στίχους περιγράφεται η ιστορία ενός ανθρώπου που υφίσταται κοινωνικό αποκλεισμό λόγω ψυχικής ασθένειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: