29/9/09

Δουλεύοντας με τις φωνές ΙΙ.

Εκδόθηκε και στην Ελλάδα η μετάφραση του βιβλίου “Working with the voices II- victim to victor” των Ron Coleman και Mike Smith με ελληνικό τίτλο «Δουλεύοντας με τις φωνές ΙΙ – Νικητής αντί για θύμα». Είναι ένα χρήσιμο τετράδιο εργασίας τόσο για άτομα που ακούν φωνές όσο και για αυτούς που τους στηρίζουν.

Το εν λόγω εγχειρίδιο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ενός Λήπτη Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και ενός ειδικού του χώρου. Το βιβλίο γράφηκε από κοινού αφού ο ειδικός αναγνώρισε την αξία της δουλειάς του Λήπτη πάνω στην διαχείριση της εμπειρίας να ακούει κάποιος φωνές. Στόχος του είναι ο επαναπρογραμματισμός της ζωής του ατόμου με ακουστικές ψευδαισθήσεις.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς το να ακούει κάποιος φωνές δεν σημαίνει ότι είναι άρρωστος, αλλά συχνότερα εμφανίζεται σε άτομα που πάσχουν από ψυχική νόσο. Έτσι οι φωνές δεν είναι πρόβλημα από μόνες τους. Το σημαντικό θέμα είναι η σχέση που έχει κάποιος με τις φωνές, η ερμηνεία τους και η επίδραση που έχουν στη ζωή του ανθρώπου.

Τα μέλη του ΣΟΕΨΥ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν το τετράδιο εργασίας από τα γραφεία του συλλόγου μέχρι εξαντλήσεως των εντύπων.Δεν υπάρχουν σχόλια: