18/5/09

Ο ΣΟΕΨΥ συμμετέχει με αντιπροσώπους του στην Ημέρα Δράσης για την Ψυχική Υγεία.


Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Σύλλογος Οικογενειών και Εθελοντών για την Ψυχική Υγεία νομού Σάμου θα συμμετέχει ενεργά με αντιπροσωπεία του στην ημέρα δράσης για την Ψυχική Υγεία. Στις 30 Μαΐου στην Αθήνα δεκάδες φορείς και σύλλογοι απ' όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στην εκδήλωση που ως στόχο έχει μια εναλλακτική πρόταση για την μεταρρύθμιση της παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα.
Τα προβλήματα του Συστήματος της ψυχικής υγείας δεν ενδιαφέρουν μόνο τους Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, τις οικογένειες τους ή τους εργαζόμενους στο Σύστημα Ψυχικής Υγείας αλλά όλη την κοινωνία.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την Ψυχιατρική Καταστολή και την Κοινωνική Χειραφέτηση, έκθεση φωτογραφίας για τις συνθήκες των εγκλείστων στο ψυχιατρείο, παράσταση δρόμου από την ομάδα "playback Ψ" με τίτλο "Αποδιοπομπαίος", ποδοσφαιρικός αγώνας από την ομάδα ποδοσφαίρου ψυχικής υγείας του ΨΝΑ "Αναγέννηση" και την "Εθνική Αστέγων". Η ημέρα δράσης για την ψυχική υγεία θα ολοκληρωθεί με διαδήλωση προς τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: